Neišnešiotukų pagalbos linija Savanoriaukite Aukokite

Ambasadoriai

Diana Nausėdienė

Diana Nausėdienė – Lietuvos prezidento Gitanos Nausedos žmona ir šalies pirmoji ponia. Ji taip pat yra neišnešiotų naujagimių asociacijos „Neišnešiotukas“ ambasadorė ir skatina ne tik  visuomenės supratimą apie šių anksčiau laiko gimusių kūdikių poreikius, bet ir aktyviai palaiko bendruomenę dalyvaudama įvairiuose renginiuose ir labdaros akcijose, teikdama paramą šeimoms, auginančioms neišnešiotus kūdikius, ir viešai kalbėdama apie šių šeimų iššūkius bei svarbą joms suteikti reikiamą pagalbą ir palaikymą.

Pagalba, kurią suteikiate neišnešiotukų susilaukusioms šeimoms, yra neįkainojama. Pagalbos neišnešiotukams projekto augimas ir siekis padėti Lietuvos šeimoms plačiąja prasme, teikiant socialines, medicinos, švietimo ir neformaliojo ugdymo paslaugas, yra reikalinga ir būtina iniciatyva“, – sakė D. Nausėdienė.

Simboliška tai, kai už kelių dienų minėsime pasaulinę neišnešiotų naujagimių dieną galėsime pasidžiaugti ir konkrečiais darbais. Kiekviena į šį pasaulį atėjusį gyvybė yra labai trapi ir priklauso nuo ją supančios aplinkos. Neišnešioti naujagimiai yra pažeidžiamiausi, o medikai stovi kasdien ribinėse linijose skiriančiose gyvenimą nuo mirties. Jūsų pašaukimo didingumas saugo patį gyvybės stebuklą“, – ašarų nesulaikė pasaulinės inovcijos, simuliatoriaus Pauliaus, pristatymo metu dalyvavusi pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė. Ji džiaugėsi, kad medikų pasiaukojimas ir profesionalumas Lietuvą veda į priekį Europoje, kur naujagimių mirtingumas vienas mažiausių. „Žmogus yra pašauktas dovanoti gyvenimą. Linkiu visiems susirinkusiems, kad mūsų visomis bendromis pajėgomis ir sutelkta pagalba kiekvienas anksčiau į pasaulį atėjęs naujagimis galėtų sėkmingai augti“, – kalbą baigė D. Nausėdienė.