Neišnešiotukų pagalbos linija Savanoriaukite Aukokite

Aktualijos

Neišnešiotų kūdikių sveikata: Lietuvos atstovai Miunchene kovoje su RSV

2024 m. Rugsėjo 16 d.

Pastarąsias keturias dienas Miunchene, kartu su lyderiais iš viso pasaulio, atstovaujančiais neišnešiotų naujagimių bendruomenes, asociacijos #Neišnešiotukas vadovė Asta Speičytė Radzevičienė atstovavo Lietuvą seminare, kur gilinosi į RSV (respiracinio sincitinio viruso) svarbą ir advokacijos veiklas.

#RSV – kvėpavimo takų virusas, sukeliantis simptomus, panašius į peršalimą, tačiau jis gali būti itin pavojingas neišnešiotiems kūdikiams, kurių imuninė sistema yra silpnesnė. Šis virusas yra viena pagrindinių kvėpavimo takų infekcijų priežasčių, dažnai sukeliančių sunkius susirgimus kūdikiams, todėl jo prevencija ir informacijos sklaida yra gyvybiškai svarbi.

Daugiau apie RSV galite skaityti čia: https://neisnesiotukas.lt/…/2023/03/RSV_knygele_tevams.pdf

Tarptautinės organizacijos EFCNI organiziotame susitikime, per šias dienas 20 nuostabių atstovų iš trijų žemynų tyrinėjo, kaip efektyviau skleisti žinias apie RSV prevenciją, kurti nacionalinius veiksmų planus ir inicijuoti pokyčius.

Taip pat, Asta kartu su Brazilijos atstove Denise iš organizacijos Associação Brasileira de Pais de Bebês Prematuros – ONG Prematuridade.com, buvo patikėta pravesti praktinę dirbtuvių dalį „Kaip kurti savo bendruomenę ir efektyviai daryti pokytį“. Jų metu buvo pasidalinta Neišnešiotukas ilgamete patirtimi, padedant šeimoms, specialistams ir visuomenei.

Dirbtuvių metu siekta suteikti kuo daugiau praktinių žinių bei įrankių tam, kad dalyviai galėtų kurti ilgalaikius pokyčius visų kūdikių labui.

Dėkojame dalyviams už jūsų energiją, diskusijas ir norą siekti pokyčių!