Neišnešiotukų pagalbos linija Savanoriaukite Aukokite

Aktualijos

Neišnešiotuko imunitetas: kas veikia ir kaip galime jį stiprinti?

2024 m. Rugsėjo 26 d.

Neišnešiotukų imuninė sistema reikalauja ypatingos priežiūros. Dažnai sulaukiame klausimų iš mamų, kaip padėti stiprinti savo mažylių imunitetą ir išvengti dažnų infekcijų. Dabar, atėjus rudeniui tai ypatingai aktualu.

Dalinamės mūsų patarimais, kurie padėjo ne vienai šeimai:

Mamos pienas – ne tik maistas, bet ir apsauga.
Daugelis neišnešiotukų mamų pasakoja, kad motinos pienas tapo jų pirmuoju pagalbininku stiprinant kūdikio imuninę sistemą. Jei maitinti pienu neįmanoma, pasirinkite specializuotus mišinius, skirtus būtent ankstukams. Tai padės užtikrinti, kad jūsų mažylis gautų reikalingų medžiagų, kurios prisideda prie imuninės sistemos stiprinimo.

Švari ir rami aplinka.
Neišnešiotuko imunitetas gali būti labai jautrus aplinkos veiksniams, todėl svarbu užtikrinti, kad jūsų namų aplinka būtų kuo saugesnė. Reguliarus rankų plovimas, dažnas patalpų vėdinimas ir ribotas kontaktas su peršalimo ar infekcijas turinčiais asmenimis – tai esminiai žingsniai, kurie gali ženkliai sumažinti riziką.

Poilsis – ne mažiau svarbus.
Tinkamas poilsis padeda stiprinti neišnešiotuko nervų sistemą ir imunitetą. Stenkitės sukurti ramų miego režimą, laikykitės rutinos ir saugokite mažylį nuo per didelio triukšmo bei šviesos. Poilsis yra svarbus tiek kūdikiui, tiek tėveliams.

Taip pat…

Neišnešiotukams gali būti itin svarbu papildomai vartoti vitaminą D, geležį ar omega3. Tačiau dėl vitaminų ar papildų SVARBU VISADA pasitarti su savo gydytoju!

Neišnešiotuko auginimas – ypatinga kelionė, kupina mažų pergalių. Svarbiausia – pasirūpinti tiek kūdikiu, tiek savimi. Mūsų bendruomenė yra čia tam, kad padėtų ir įkvėptų jus šiame nelengvame kelyje.