Neišnešiotukų pagalbos linija Savanoriaukite Aukokite

Aktualijos

Asociacija Neišnešiotukas mini 12-ąjį gimtadienį!

2024 m. Spalio 1 d.

Nuo 2012 metų, mes nuėjome ilgą ir prasmingą kelią, siekdami padėti neišnešiotų kūdikių šeimoms bei visai Lietuvai išsaugoti kuo daugiau pačių mažiausiųjų gyvybių. Dėkojame visiems už pasitikėjimą ir paramą! Kartu pasiekėme tiek daug.

1. Parama tūkstančiui šeimų. Per šiuos metus „Neišnešiotukas“ padėjo daugiau nei 1000 šeimų, teikiant emocinę, informacinę bei praktinę pagalbą.

2. Bendradarbiavimas su verslu. Mumis pasitiki daugiau nei 1500 verslo įmonių, kurios prisideda prie mūsų misijos!

3. Viešinimo kampanijos ir sąmoningumo kėlimas. Organizuojame renginius Pasaulinei neišnešiotų kūdikių dienai, didiname visuomenės toleranciją ir supratimą apie neišnešiotukus.

4. Lėšų rinkimo akcijos. Sėkmingai surengėme daugybę paramos akcijų, skirtų medicinos įrangai bei paramai šeimoms gauti.

5. Partnerystė su ligoninėmis. Užmezgėme stiprius ryšius su neonatologais ir slaugytojais, siekdami geresnių sąlygų neišnešiotiems kūdikiams ligoninėse.

6.Šeimų bendruomenės stiprinimas. Sukūrėme stiprią bendruomenę, kur tėvai dalinasi patirtimi ir randa emocinę paramą.

7. Sveikatos priežiūros sistemų tobulinimas. Kartu su partneriais prisidedame prie sveikatos apsaugos sistemos tobulinimo ir inovacijų skatinimo.

8. Paramos programos tėvams. Teikiame tėvams informaciją ir resursus, padedančius susidoroti su iššūkiais auginant neišnešiotus kūdikius. Įkūrėme pagalbos liniją bei relaksacijos užsiėmimus neišnešiotukų tėvams.

9. Tarptautinis pripažinimas. Bendradarbiaujame su tarptautinėmis organizacijomis, tokios kaip EFCNI, kad plėstume paramos tinklą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

10. Tėvų ir specialistų mokymai. Nuolat organizuojame mokymus, skirtus tiek tėvams, tiek sveikatos priežiūros specialistams. Sukūrėme edukacinę platformą Auginu Lietuvą, kur gausu nemokamos informacijos tiek tėvams, tiek specialistams. Taip pat, medikams, šiuo metu vyksta tęstinių mokymų programa, kuriuos veda specialistai iš Suomijos.

11. Skatiname ir diegiame inovacijas Lietuvos medicinoje. 2023m. į Lietuvą atvežėme medicinos inovaciją, neišnešioto kūdikio simuliatorių – Paulių, kuris padeda mokyti būsimus medikius neišnešiotukų priežiūros ir gydymo.

12. Dedame visas pastangas, siekdami užtikrinti, kad neišnešiotų naujagimių sveikatos priežiūra Lietuvoje atitiktų aukščiausius Europos naujagimių sveikatos priežiūros standartus. Bendradarbiaudami su tarptautinėmis organizacijomis, tokios kaip EFCNI (Europos neišnešiotų naujagimių fondas), aktyviai siekiame geresnių sąlygų neišnešiotiems kūdikiams ir jų šeimoms Lietuvoje. Asociacijos tikslas – užtikrinti, kad kiekvienas neišnešiotas naujagimis gautų visavertę priežiūrą, atitinkančią tarptautinius sveikatos priežiūros reikalavimus ir geriausias praktikas.

Esame įsipareigoję tęsti savo misiją dar ryškiau ir garsiau, kad neišnešiotų kūdikių šeimos Lietuvoje gautų visą reikiamą pagalbą ir palaikymą.

Didžiulis AČIŪ visiems, kurie kartu su mumis prisidėjo prie šių darbų! Kiekvienas indėlis padėjo kurti šviesesnę ateitį neišnešiotiems kūdikiams ir jų šeimoms.